latinica  ћирилица
07/02/2023 |  10:42 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Позив за прикупљање помоћи угроженима у Турској и Сирији; Активиран хуманитарни број

Министарство одбране у Савјету министара позвало је на прикупљање хуманитарне помоћи угроженима послије земљотреса у Турској и Сирији.
Потрага за преживјелима у земљотресу (Фото: EPA-EFE/ERDEM SAHIN) -
Потрага за преживјелима у земљотресу (Фото: EPA-EFE/ERDEM SAHIN)

- Позвани су сви службеници на нивоу БиХ, професионална војна и цивилна лица запослена у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ да према својим могућностима учествују у хуманитарној акцији прикупљања новчаних средстава за помоћ грађанима Турске и Сирије погођеним страшном природном катастрофом - саопштено је из Министарства одбране.

Између осталога, у хуманитарној помоћи могу бити и ове намирнице и потрепштине:

Дебеле јакне и капути, кабанице, чизме, џемпери, панталоне, рукавице, шалови, капе, чарапе, доње рубље, шатори, кревети, душеци, ћебад, вреће за спавање, гријалице, плинске боце, термосице, ручне батерије, пуњачи за телефоне, генератори за напајање струје, храна (конзервирана и са дуготрајним роком), храна за бебе и дјецу, пелене, потрепштине за чишћење и личну хигијену, хигијенски улошци за жене.

Друштво Црвеног крста БиХ активирало је хуманитарни број за Републику Српску и ФБиХ у којем једним позивом донирате двије марке, а број је 17023.

Хуманитарни број за становништво погођено земљотресом у Турској и Сирији (Фото: ckfbih.ba)