latinica  ћирилица
23/02/2023 |  16:17 | Аутор: РТРС

Влада Српске: За програм за дјецу у години пред полазак у школу 525.978 КМ

Влада Републике Српске усвојила је данас информацију о плану расподјеле средстава за спровођење Програма за дјецу у години пред полазак у школу у 2023. години за који ће из буџета Српске бити издвојено 525.978 КМ.
Учионица - Фото: РТРС
УчионицаФото: РТРС

Програм који ће и ове године бити реализован биће обухваћена дјеца која нису прошла неки облик предшколског васпитања и образовања и нису похађала цјеловити развојни програм, а која у септембру стичу услове за полазак у први разред основне школе, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

У овај тромјесечни програм, у периоду од почетка марта до краја маја, биће укључено 33,88 одсто од укупног броја дјеце у Републици Српској која у септембру ове године треба да крену у први разред.

Програм се остварује првенствено у предшколским установама или у основним школама у јединицама локалне самоуправе гдје није могуће оснивање и функционисање предшколских установа.

Ове године Програм ће се реализовати у 36 предшколских установа, у 80 основних школа и у четири школе за дјецу са сметњама у развоју.

Кроз овај програм је од 2011. године прошло 45.685 дјеце, а Влада Републике Српске је за његову реализацију издвојила 3.543.733 КМ.