latinica  ћирилица
26/02/2023 |  15:13 ⇒ 15:13 | Аутор: СРНА

Вулић: Дијалог и компромис рецепт за напредак, а не самостални иступи и кршење Устава

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је једини прави пут да се партнери који чине власт на нивоу БиХ што прије врате за преговорачки сто и израде кодекс понашања који предвиђа да се само дијалогом може доћи до рјешења, а не самосталним иступима и игнорисањем Устава.

- Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић не може да испрати своја обећања, жеље и наредбе које стижу од међународног фактора. Имајући у виду веома снажан притисак дијела екстремистичког, бошњачког Сарајева, затим моћне мреже СДА, распоређене свуда, онда не чуди безнађе у које упада Конаковић -- рекла је Вулићева за Срну, додавши да је највеће богатство једне политичке организације припадност и одговорност само свом народу.

Она је навела да су СНСД и његови коалициони партнери у Српској, одговорни само грађанима Српске.

- Подсјетићу да су велики моћници лобирали и тражили од лидера СНСД-а Милорада Додика да СДА остане наш партнер из ФБиХ. Некоректност, инсистирање и трасирање пута ка исламској БиХ били су кључни разлози за избор нових партнера са подручја ФБиХ. У жељи да реализујемо стратешки битне пројекте за све грађане у БиХ, поштујући потребе и жеље свих народа, апострофирајући да Републику Српску не дамо, а туђе не дирамо и надајући се да ће нови импулс донијети свима добро у БиХ, СНСД се одлучио за партнерство са Конаковићем и екипом - нагласила је Вулићева.

Она је изразила увјерење да ће се партнери на нивоу БиХ вратити дијалогу и кренути путем који је договорен, који је обећавајући за све народе који живе у БиХ.

- Уколико не дође до договора, компромиса и јасно дефинисаног обрасца понашања, сигурно је само једно - бићемо принуђени да промијенимо партнере из бошњачког корпуса, док однос СНСД-а и ХДЗ-а остаје, трајно провјерен и сигуран - рекла је Вулићева.