latinica  ћирилица
05/03/2023 |  19:48 ⇒ 06/03/2023 | 06:40 | Аутор: СРНА

Остојић: Кавазовићев позив на рат - пројекат унитарне исламске државе

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић сматра да најновије поруке поглавара Исламске заједнице Хусеина Кавазовића у којима позива на рат само потврђују да је то пројекат унитарне исламске државе.
Радан Остојић - Фото: РТРС
Радан ОстојићФото: РТРС

- Очигледно је да пројекат унитарне исламске државе у којој неће бити других народа и других вјероисповијести осим муслиманске представља удружени подухват у који је, осим бошњачког политичког руководства, укључена и Исламска заједница - рекао је Остојић Срни, коментаришући изјаву Кавазовића да се БиХ брани у институцијама, те да уколико оне "падну", земљу треба бранити оружјем.

Остојић је истакао да је крајње неприхватљиво да највиши муслимански вјерски великодостојници, умјесто на мир, суживот, економски и сваки други просперитет, позивају на рат који са собом носи патњу, страдање, прогоне и сва друга зла.

Он је указао да никада ниједан великодостојник Српске православне цркве није позивао на рат, убијања и страдања било којег народа.

- Мира, помирења, просперитета и стабилности у БиХ неће бити све док овакве изјаве долазе са бошњачке стране која мора да схвати да само дејтонска БиХ, са јасно дефинисаним уређењем у којем Република Српрска преставља равноправни субјект са територијом, Уставом, институцијама и надлежностима има шансе да преживи јер све друго води разлазу - поручио је Остојић.

Кавазовић је за МТВ Игман изјавио да је "данашња борба у институцијама БиХ" и да се не смије дозволити да се оне руинирају.

- Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то &рсqуо;92. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем - додао је Кавазовић.