latinica  ћирилица
10/03/2023 |  17:20 ⇒ 17:20 | Аутор: СРНА

Мазалица: Америчка Амбасада да се кандидује на изборима у БиХ

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица истакао је да се америчка Амбасада у Сарајеву тако безочно мијеша у унутрашња питања земље домаћина да је једино још преостало да се кандидује на изборима.

- Можда то и не би била лоша идеја, јер је ван сваке памети да се, сакривени иза дипломатског плашта, свакодневно понашају као колонијални управници у БиХ. Било би веома корисно да умјесто дијељења лекција изабраним представницима народа, коначно прочитају Бечку конвенцију о дипломатским односима и престану радити оно на шта ниједан амбасадор у Вашингтону не би смио ни да помисли - нагласио је Мазалица за Срну.

Он је навео да Република Српска има право да доноси законе из различитих области, баш као што ниједна амбасада, па ни америчка, нема право да се у то мијеша.

- Постоји јасно дефинисана законодавна процедура, а закони ће и убудуће бити доношени у складу са интересима Републике Српске и њених грађана, а не било које амбасаде - поручио је Мазалица.

Он је рекао да смо од гледања америчких филмова бар научили то да гдје год су они доносили демократију, завршило се разваљивањем државе и унутрашњим сукобима, а гдје год су доносили благостање, завршило се несрећом и пропасти.

- Сваки филм се буквално претворио у хорор - закључио је Мазалица.