latinica  ћирилица
13/03/2023 |  10:32 ⇒ 12:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Ер Србија увела директне летове између Београда и Будимпеште

Ер Србија успоставила је данас, летом ЈУ150 у 07:45 часова, нову редовну линију између Београда и Будимпеште, којом ће, током предстојеће летње сезоне, српска национална авио-компанија летјети и до 17 пута недјељно.
Ер Србија (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Ер Србија (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Дочек првог лета Ер Србије за Будимпешту уприличен је на аеродрому Франц Лист, који је смјештен 16 километара југоисточно од центра главног града Мађарске, наведено је у саопштењу.

- Данашњим летом до Будимпеште покренули смо прву од преко 20 дестинација до којих ћемо саобраћати током предстојеће љетње сезоне, а које нису биле у нашој мрежи у 2022. години. Пратићемо тражњу и у складу са њом постепено повећавати број фреквенција између два града - рекао је директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Бошко Рупић.

Он је изразио наду да ће увођење директних летова допринијети бољој повезаности Србије и Мађарске, као и да ће значајно убрзати кретање путника широм Европе.

Како је саопштено, увођењем редовне авио-линије између главних градова Мађарске и Србије Ер Србија путницима пружа могућност добре повезаности од Будимпеште, преко Београда до Шпаније, Италије, Грчке, Кипра, Сједињених Америчких Држава, као и земаља у региону.