latinica  ћирилица
13/03/2023 |  12:40 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Фабрика намјештаја Стандард из Прњавора и ове године наградила најуспјешније раднике (ФОТО)

Фабрика намјештаја Стандард из Прњавора и ове године наградила је најуспјешније раднике.
Стандард 1 - Фото: Уступљена фотографија
Стандард 1Фото: Уступљена фотографија

На овај начин ова фабрика која има дугу традицију постојања, крунисала је успјешну годину, а 14 најбољих радника добило је награде до 500 до 2.500 КМ.

Вршилац дужности директора Фабрике намјештаја Стандард Драгољуб Тодорић каже да је овакав гест постао традиционалан и да је за те потребе обезбијеђен и фонд.

- Како би неко могао да добије награду, морао је да оствари и одређен број бодова који су додијељивани на основу правилника о награђивању - наводи Тодорић.

Тодорић је нагласио да су за основ за бодовање радника квалитет рада, учинак у производњи, редован долазак на посао, као и други критеријуми.

- Првонаграђени радник добија 2.500 КМ, другонаграђени 2.000 КМ, док остали добијају мање износе - каже он.

Награђени радници кажу да овакав знак пажње представља мало олакшање и награду за сав напор који улажу, а на тај начин им се одаје признање за посвећен рад и труд.

Фабрика Стандард

Радник Славиша Савић који у овој фабрици ради око 12 година, наводи да му је драго што је био први на списку за награђене.

- Захваљујем се свима који су наградили мене и моје колеге, посебно руководству фирме. Добио сам 2.500 КМ за освојено прво мјесто и то ми мног значи. Иначе ја обављам послове на ЦНЦ машини и задовољан сам са примањима - рекао је Савић.

Награда је много значајна и за Слађану Новић која у овој фабрици ради већ три године и која је награђена са 500КМ.

Из управе фирме кажу да овакве награде могу бити инспирација и за друге раднике да се труде да повећају своју продуктивност на послу.

Предсједник Скупштине Фабрике намјештаја Стандард Един Дацић наводи како је година иза њих, била рекордна по питању извоза и промета, постогли су извоз вриједан преко 42.000.000 КМ, што је повећање за 20 одсто у односу на годину раније.

Успјели су каже да увећају просјечну плату на преко 1.500 КМ у бруто износу што је опет 20 осто више у односу на ранији период.

Радник је како каже Дацић њихов највећи капитал који омогућује опсанак предузећа и производње.

Фабрика намјештаја Стандард једна је од најуспјешнијих фирми прњаворске општине, која уназад десет година биљежи стални раст извоза. Њихов главни купац је Икеа, која је шведски, али и глобални гигант у области намјештаја.

Ова фабрика запошљава преко 300 радника.