latinica  ћирилица
13/03/2023 |  20:39 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Митрополит Хризостом: Српско Сарајево чувати изнутра

Српско Сарајево треба чувати изнутра развијањем културе, просвјете, институција и свега што је младима данас потребно, сарајевски Срби допринијели су развоју многих градова у Српској, рекао је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом на свечаној сједници у Источном Сарајеву поводом обиљежавања 30 година од доношења Статутарне одлуке о организацији Српског Града Сарајева.
Ћосић и митрополит Хризостом - Фото:
Ћосић и митрополит ХризостомФото:

- Срећан сам и поносан као митрополит да је Српска православна црква увелико допринијела очувању духовности у Сарајеву и Сарајевском пољу за вријеме оног режима и захваљујући Цркви која је била мученичка и сачувала диван народ и дивну културу - рекао је митрополит Хризостом. 

Митрополит Хризостом је истакао да је Црква и у посљедњем рату била са својим народом, "и када је падало и када се исељавало".

- Данас смо са вама, са српским народом Српског Сарајева да га још више градимо, изграђујемо и надграђујемо. Чувајте Српско Сарајево изнутра, јер град се може освојити изнутра, исто као и споља. Треба сачувати оно што смо муком и жртвом и крвљу наших синова створили - поручио је митрополит Хризостом.