latinica  ћирилица
15/03/2023 |  18:14 ⇒ 18:25 | Аутор: ТАНЈУГ

У великој акцији полиције пронађено 668 миграната (ВИДЕО)

Припадници МУП Србије пронашли су више од 600 илегалних миграната у неколико српских градова.
Мигранти    (Фото:OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/Tanjug) -
Мигранти (Фото:OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/Tanjug)

Службеници полицијских управа у Београду, Суботици, Сомбору, Кикинди и Шапцу, у сарадњи са граничном полицијом и Жандармеријом, пронашли су укупно 668 ирегуларних миграната, саопштио је МУП.

У акцији усмјереној на сузбијање илегалних миграција, полицијски службеници су на више локација у Београду пронашли 163 непријављена мигранта.

На територији Суботице, полиција је у импровизованим објектима на подручју шумског појаса уз границу са Мађарском, као и у граду, пронашла 180 миграната, док је на више локација у Сомбору пронађено 129 ирегуларних миграната.

Полицијски службеници су на више локација у општини Кањижа затекли 60 ирегуларних миграната, док је на подручју Лознице, Малог Зворника и Љубовије пронађено њих 136. Сви пронађени мигранти су, у сарадњи са Комесаријатом за избјеглице, превезени у прихватне центре гдје им је обезбијеђен адекватан смјештај.

Полиција ће и у наредном периоду спроводити редовне контроле кретања и боравка миграната како би се очувала безбједност свих грађана, као и самих миграната, истиче се у саопштењу.