latinica  ћирилица
16/03/2023 |  10:06 | Аутор: РТРС

"Испитати до краја наводе да се социјалном борачком картицом купују гласови"

Удружења ветерана "Гарда Пантери" затражило је да до краја буду испитани наводи о злоупотреби новца и куповини гласова против опозива градоначелника Љубише Петровића под плаштом израде лажне социјалне карте бораца у Бијељини, која је покренута пред референдум о опозиву.
Љубиша  Петровић - Фото: СРНА
Љубиша ПетровићФото: СРНА

- Сама та активност израде социјалне карте бораца обавијена је велом тајне и сва борачка удружења која нису по вољи градоначелника су искључена из овог посла, па и Борачка организација - наводи се у саопштењу.

У Удружењу додају да је срамно и тужно борце који тешко живе злоупотребљавати у политичке сврхе и за личну промоцију, а десетине добро плаћених радних мјеста у Градској управи дати синовима дезертера и страначких функционера.

- Шокирани смо и чињеницом да Петровић на предизборним скуповима грађанима прича како су институције Републике Српске, Влада и предсједник Републике, непријатељи Бијељине - наводе ветерани у саопштењу.

Из овог удружења подсјећају Петровића да је 24.000 најбољих синова погинуло за стварање Републике Српске да би имала своје институције - предсједника, Владу, Скупштину.

- Нико, па ни Петровић нема право да негира институције Републике Српске - закључују ветерани у саопштењу.

У недјељу, 19. марта, биће одржан референдум о опозиву градоначелника Бијељине Љубише Петровића.