latinica  ћирилица
16/03/2023 |  11:07 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Маркет" предати Тужилаштву БиХ (ВИДЕО)

Два лица ухапшена у акцији "Маркет" предата су данас Тужилаштву БиХ.
Спровођење ухапшених у акцији "Маркет" Тужилаштву БиХ - Фото: РТРС
Спровођење ухапшених у акцији "Маркет" Тужилаштву БиХФото: РТРС

- Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске под надзором Тужилаштва БиХ, cy у оквиру планске оперативне активности на проналажењу нових доказа у вези разоткривања, идентификовања и проналажења других НН чланова организоване криминалне групе која је криминалистички обрађивана у акцији "Маркет" због извршења кривичних дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама лишили слободе два лица - држављанина Словеније М.К. и лице A.H. - наводи се у саопштењу МУП-а Републике Српске.

Из МУП-а наводе да су на основу наредбе Суда БиХ извршени претреси на више локација и одузета мања количина опојне дроге кокаин, новац у већем износу, два пиштоља, већи број мобилних телефона, дијелови полицијске опреме, два путничка аутомобила која су кориштена приликом извршења поменутих кривичних дјела, од чега један путнички аутомобил има уграђени специјални бункер за илегални превоз робе тзв. "штек".

Наводи се да се лицу М.К. ставља на терет да је у више наврата у БиХ, преко граничних прелаза превезао већу количину опојне дроге, између осталог и килограм кокаина одузет у Бањалуци приликом реализације акције "Маркет".

Лицу А.Н. се ставља на терет да је, уз претходни договор и организацију, у више наврата на подручју Источног Сарајева од лица М.К. преузимао веће количине опојне дроге коју је даље неовлаштено стављао у промет.

Незванично сазнајемо да је ријеч о Александру Николићу.