latinica  ћирилица
16/03/2023 |  14:16 | Аутор: РТРС

Фајненшл тајмс: Српска међу најповољнијим дестинацијама за инвестирање у Европи

Република Српска је препозната као једна од најповољнијих дестинација за пословно инвестирање у Европи, а град Требиње је рангиран на високој осмој позицији у категорији микроевропских градова за будућност, према анализи часописа "Фајненшл тајмс" о атрактивности европских градова и региона за улагање у 2023. години.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Из Градске управе Требиње наводе да је редовна годишња анализа за оцјену атрактивности европских градова и региона за улагање у 2023. години, коју спроводи часопис "Фајненшл тајмс" објављена у магазину "ФДИ интелиџенс", поново препознала Републику Српску као једну од најповољнијих дестинација за пословно инвестирање у Европи.

- Ову ласкаву титулу Српска је добила захваљујући укупној стратегији за промоцију улагања - наводи се у саопштењу.

Град Требиње је, како је истакнуто, рангиран на високој осмој позицији у категорији "микроевропски градови за будућност - стратегија за промоцију улагања ФДИ" /стране директне инвестиције/.

- Пласман на листу најбољих инвестиционих дестинација у југоисточној Европи у категоријама директно зависи од квалитета и креативности одговора општина, по садржају и језику: економски потенцијал, исплативост, инфраструктура, повољни услови пословања, радно окружење и стратегија за промовисање страних инвестиција - наводи се у саопштењу.