latinica  ћирилица
16/03/2023 |  15:34 ⇒ 15:34 | Аутор: РТРС

Додик: Отказивање активности "Поворке поноса" било би оправдано

Надлежни органи Републике Српске треба да размотре могућности да планиране активности у оквиру "Поворке поноса" у Бањалуци не буду одржане, због оправданих разлога које су навела бројна удружења и организације, сматра предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је на свом Твитер налогу написао да му се посљедњих дана велики број удружења и организација обратио писмима у којима изражавају забринутост и велику узнемиреност због најаве одржавања активности у оквиру "Поворке поноса" најављених за суботу, 18. март, у Бањалуци.

- Због оправданих разлога које су навели, сматрам да надлежни органи треба да размотре могућности како би с организаторима најављеног скупа договорили да се планирани догађаји не одрже - навео је Додик.

 

Додик је поручио да је Република Српска демократско друштво и да свака организација која промовише права појединаца има сасвим довољно могућности да их спроводи на начин који код других неће изазивати револт или да им се супротстављају на начин који није у интересу друштва у цјелини.