latinica  ћирилица
16/03/2023 |  19:02 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Три дана до референдума о опозиву Петровића; Одржана два скупа (ВИДЕО)

Три дана је до референдума о опозиву градоначелника Бијељине Љубише Петровића. Да ли ће Петровић остати на овој функцији, одлучиће грађани, а право гласа има њих 111.000.
Покренимо Бијељину (Фото: mdodik.official) -
Покренимо Бијељину (Фото: mdodik.official)

У Бијељини су вечерас истовремено организована два скупа: један у организацији Љубише Петровића и други Народне коалиције "Покренимо Бијељину".

Током скупа коалиције "Покренимо Бијељину" чуле су бројне замјерке градоначелнику Љубиши Петровићу, првенствено због несарадње са републичким институцијама, због којих су у блокади бројни планирани пројекти за развој Семберије, а све како кажу на штету грађана.

Готово да је прекинута и комуникација Градске управе и Скуштине града у којој је већина окупљена око СНСД-а. А чини се да је све кренуло од запошљавања, Петровићу подобних страначких кадрова, да би како тврде из Коалиције "Покренимо Бијељину", кулминирало куповином гласова по Семберији.

Подсјећамо и да је Комисија за провођење референдума поднијела пријаву МУП-у против Љубише Петровића, јер je преко Фејсбука најавио да ће у недјељу, испред сједишта Градске изборне комисије, организовати протесте. Вечерашњем скупу присуствовао је и лидер СНСД-а Милорад Додик.

Додик је уочи трибине изјавио да је дошао да подржи демократски процес и истакао да Бијељина заслужује снажну власт, способну да омогући развој града.

Истакао је да се ради о демократском процесу, оцијенивши да је богатство да се користе демократски процеси, а не улице или неке друге методе.

- Овдје је на тесту владајућа колација. Људи су веома окупљени око овога, вјерујем да је то готова ствар и једина вијест коју очекујем је да је смијењен градоначелник и да се припремамо за избор новог - поручио је Додик.

Оцијенио је да је у Бијељини све годинама сведено на неку високу политику, умјесто на локалну.

За градоначелника Петровића из СДС-а о чијем се опозиву одлучује на референдуму у недјељу, Додик је рекао да је водио и води погрешну политику конфронтације и подсјетио да је републичко руководство показало добру вољу на почетку његовог мандата да подржи комуникацију и сарадњу, али су наишли на веома некоректан пријем.

Истовремено, у Центру за културу Семберија градоначелник Љубиша Петровић организовао је разговор са грађанима да би им представио резултате свог двогодишњег рада.

Подршку Љубиши Петровићу вечерас су дали предсједник СДС-а Милан Миличевић, посланик "Покрета за правду и ред" Небојша Вукановић и Јелена Тривић која није најављена као представник ПДП-а, па се отворило питање, да ли Петровић има подршку ове партије.