latinica  ћирилица
17/03/2023 |  08:03 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Додик-Ербилгин: Потписан Меморандум о развоју жељезничке мреже кроз Српску

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Управе ЕРГ интернешнел групе Мустафа Сани Ербилгин потписали су у Бањалуци Меморандум о разумијевању у сврху развоја и унапређења жељезничке мреже кроз Српску.
Потписан Меморандум о разумијевању - Фото: Уступљена фотографија
Потписан Меморандум о разумијевањуФото: Уступљена фотографија

Меморандум је потписан након иницијалних састанака који су Додик и представници ЕРГ компаније имали у посљедња два мјесеца, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Додик је истакао да је Република Српска препознала заинтересованост за сарадњу ове компаније са међународним искуством, те опредијељеност и спремност да ангажују адекватне ресурсе и најбољу праксу како би подржали економски развој Српске.

Циљ меморандума је и да допринесе даљем развоју сарадње Републике Српске и ЕРГ интернешнел групе, реконструкцијом, електрификацијом, сигнализацијом и модернизацијом жељезничке пруге Добој - Тузла - Зворник.

Током састанка саговорници су изразили увјерење да ће сарадња бити реализована, као и да ће резултати, на пројектима од националног значаја у области жељезничке инфраструктуре, ускоро бити видљиви.