latinica  ћирилица
17/03/2023 |  19:35 ⇒ 19:58 | Аутор: sputniknews.com

Руска Дума: Сви напади на Путина су агресија против Русије

Све нападе на предсједника Русије Владимира Путина треба оцјењивати као агресију против Русије, изјавио је предсједник руске Државне думе Вјачеслав Володин.
Руска дума (Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV) -
Руска дума (Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

Он је тим ријечима прокоментарисао одлуку Међународног кривичног суда у Хагу да изда "налоге за хапшење" предсједника Русије Владимира Путина, али и дјечијег омбудсмана Марије Лавов-Белове.

- Сви напади на предсједника Руске Федерације оцјењујемо као агресију против наше земље - написао је Володин на Телеграму.

Истовремено, замјеник шефа комитета за међународне послове Савјета федерације Русије Владимир Џабаров казао је да Међународни кривични суд, након ове одлуке, треба ликвидирати.

Он је казао и да не би било лоше да Московски суд изда налог за хапшење свих чланова Међународног суда у Хагу јер дестабилизују ситуацију у свијету.

Огласио се и замјеник шефа Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев који је рекао да "тај документ треба употријебити умјесто тоалет папира".

- Међународни кривични суд издао је налог за хапшење Владимира Путина. Нема потребе објашњавати гдје тај документ треба користити - написао је Медведев на Твитеру.