latinica  ћирилица
19/03/2023 |  08:45 ⇒ 09:46 | Аутор: РТРС

Рачић: Проширити аеродромску зграду и запослити нови кадар (ВИДЕО)

Ове године очекује се проширење аеродромске зграде, као и одређене реконструкције, обзиром да су на аеродрому огромне гужве, рекао је за наш Јутарњи програм директор Аеродрома Републике Српске Милан Рачић.
Милан Рачић - Фото: РТРС
Милан РачићФото: РТРС

- Очекујемо да проширимо зграду, обзиром да смо видјели да су на аеродрому гужве, морају да се раде одређене реконструкције. Потребан нам је нови садржај, нови објекти, то мора да се унаприједи, капацитети морају да се прошире - каже Рачић.

Додаје, да пуну подршку проширења бањалучког аеродрома има и од министра саобраћаја и веза Републике Српске Недељка Чубриловића

Рачић истиче да се користе све прилике да се уведу нове дестинације, али и да то зависи од проширења аеродромске зграде, јер се нове дестинације не могу уводити док не дође до реконструкције. Додаје, да повећање обима посла изискује и нову радну снагу.

- Сваке године у складу са финансијским могућностима запошљавамо нови кадар, који је много тешко наћи. Већина запослених на аеродрому Бањалука обучена је за више радних операција - каже Рачић.

Истиче да је крајњи циљ напредовање.

- Увијек ћемо имати циљ да напредујемо. Сваке године радимо на томе да премашимо сопствена очекивања - закључује Рачић.