latinica  ћирилица
21/03/2023 |  11:50 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Електропривреда и РиТЕ Гацко склопили уговор од 360 милиона KM (ФОТО/ВИДЕО)

Представници Електропривреде Републике Српске и Рудника и Термоелектране Гацко склопили су данас у Гацку, у присуству предсједника Српске Милорада Додика, уговор вриједан више од 360 милиона КМ за заједнички наступ на тржишту електричне енергије.
Састанак са руководством општине Гацко - Фото: РТРС
Састанак са руководством општине ГацкоФото: РТРС

Предсједник Српске састао се данaс са управом Рудника и Термоелектране Гацко. Након овог састанка, Додик је разговарао и са општинским руководстовом.

Додик је након састанка рекао да РиТЕ Гацко представљају стратешки објекат за развој Српске.

- Овај објекат мора опстати и радимо на рјешавању свих проблема - рекао је Додик.

Нагласио је да ће школовање ученика у средњој школи у Гацку бити у складу са потребама РиТЕ Гацко.

Истакао је да постоји проблем са преносном мрежом.

- Али то је проблем на нивоу Електропреноса БиХ. Ако они то не ријеше, ми ћемо - рекао је Додик.

Додик у Гацку (Фото: РТРС)

Вршилац дужности генералног директора РиТЕ Гацко Максим Скоко рекао је да је данас потписан уговор са Електропривредом Српске.

Додик у Гацку (Фото: РТРС)

- Уговор траје двије године и ми смо у обавез да матичном предузећу испоручимо струју у вриједности од 3.000 гигават часова струје. Заузврат добићемо новац по цијенам које смо договорили. Такође, према уговору, заједнички ћемо наступати на тржишту - рекао је Скоко.

Вриједност уговора је 360 милиона КМ.

Директор Електропривреда Лука Петровић је истакао да је потписан уговор о међусобним економским односима и заједничком наступу на тржишту електричне енергије који ће трајати двије године и омогућити бољи рад два предузећа.

Максим Скоко - Лука Петровић (Фото: РТРС)

Састанку са Додиком присуствовали су и вршилац дужности директора РиТЕ Гацко Максим Скоко и управа тог предузећа, као и генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић.

Предсједник Републике Српске на састанку са руководством општине Гацко разговарао је о ситуацији у тој локалној заједници, као и започетим и планираним пројектима.

Додик је рекао да су у Гацку проблеми насљеђени од стране прошле општинске управе.

- Морамо ријешити одређена питања. Морамо направити синергију између РиТЕ Гацко и општине - додао је Додик.

Начелник Гацка Огњен Милинковић рекао је да су разговарали о пројектима коју су започети.

- То је водовод, дворана, као и пројекти из пољопривреди. Апострофирали смо и неке проблеме и мораћемо радити одређене резове - рекао је Милинковић.

Састанку Додика са начелником Гацка Огњеном Милинковићем и руководством те општине присуствовали министар финансија Републике Српске Зора Видовић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић.

Састанку присуствују генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић и вршилац дужности директора РиТЕ Гацко Максим Скоко.

Након Гацка, Додик је посјетио и Билећу.