latinica  ћирилица
21/03/2023 |  12:35 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Српска организатор ЕП у одбојци за ученике до 18 година; Предсједник Српске покровитељ

У Палати Републике Српске данас је одржана сједница Организационог одбора Европског првенства у одбојци за ученике до 18 година.
Организациони одбор ЕП у одбојци за ученике до 18 година (Уступљена фотографија) -
Организациони одбор ЕП у одбојци за ученике до 18 година (Уступљена фотографија)

На сједници је конституисан Организациони одбор којим предсједава Милорад Додик, предсједник Републике Српске, док су потпредсједници одбора - Селма Чабрић, министар породице, омладине и спорта и Жељко Танасковић, предсједник Европске федерације школског спорта и предсједник Савеза за школски спорт Републике Србије.

Првом сједницом, због раније преузетих обавеза Додика, предсједавала је Чабрићева, саопштено је из Палате Републике Српске.

Европско првенство у одбојци за ученике до 18 година биће одржано од 21. до 27. маја ове године у Требињу, под покровитељством предсједника Републике Српске, а предвиђено је учешће око 300 ученика из Европе.

Чланови одбора су истакли да су посебно поносни на чињеницу што ће на овом првенству репрезентација Републике Српске наступити под својим именом, химном, заставом и међународном скраћеницом, коју су прихватиле Међународна и Европска федерација школског спорта.

У оквиру овог догађаја, осим такмичарског предвиђен је и едукативно-културолошки програм, који има за циљ ученицима скренути пажњу на важност, како спорта, тако и образовања, наведено је у саопштењу.