latinica  ћирилица
21/03/2023 |  12:56 | Аутор: РТРС

Власеница домаћин циља друге етапе бициклистичке трке Београд-Бањалука

Власеница ће пети пут бити домаћин циља друге етапе на Међународној бициклистичкој трци Београд - Бањалука, која се вози од 19. до 22. арпила.
Власеница домаћин бицилистичке трке - Фото: РТРС
Власеница домаћин бицилистичке тркеФото: РТРС

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић подсјетио је на важност овог догађаја.

- Ово је највећи спортски догађај за Власеницу. Нешто што повезује Српску у Србију, нешто што је више од симболике, за нас посебан догађај. Радујемо се да имамо прилику да угостимо највећа имена из свијета бициклизма, и да промовишемо нашу општину. И овај догађај показује да не постоји граница између Србије и Републике Српске. Учинићемо све да будемо најбољи домаћини. Циљ је да кроз овај догађај подигнемо бициклизам на овим просторима и у нашем граду на виши ниво - навео је Краљевић.

Директор трке Владимир Куваља каже да у трци наступају такмичари из преко 30 свјетских замаља.

Друга етапа вози се од Бијељине до Власенице, 20. априла.

- По пети пут смо у Власеници и морам да кажем да се увијек овдје добро осјећамо, гдје смо можда и најбоље дочекани. Велики број екипа се пријавио, опет ћемо имати сјајну трку. Друга етапа, гдје је циљ у Власеници, је краљевска етапа, са два брдска циља, и на њој се одлучује пласмам. Долазе нам екипе из цијелог свијета, биће опет изузетно квалитетна трка, са бициклистима из 30 земаља. Ово је и квалификациона трка за ОИ у Паризу - рекао је Куваља.

Организатор трке је Бициклистички савез Републике Српске.

- Бициклистички савез Српске , дао је пуну подршку овој трци, која је један од највећих спортских догађаја у држави. Ми смо уједно и организатори трке. Хвала предсједнку и Влади Републике Српске на великој помоћи. Ова друга етапа је и најтежа етапа, брдска етапа. Овдје у Власеници, традиционално ће се возити кругови. Радујем се и вјерујем да ће, као и свих ових година, трка проћи у најбољем могућем реду - рекао је потпредсједник Бициклистичког савеза Републике Српске Жељко Лукић.

Трка стартује 19. априла из Београда, циљ је у Бијељини.

Друга етапа вози се дан касније од Бијељине до Власенице. Трећа етапа вози се од Добоја до Приједора, 21. априла, а посљедње четврта етапа од Новог Града преко Дубице, Костајнице, Градишке, Лакташа до Бањалуке, гдје ће традиционално 22. априла бити вожени кругови.

Циљ је на Тргу Крајине у Бањалуци.