latinica  ћирилица
22/03/2023 |  14:46 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Сијарто: Додик се неће наћи ни на каквој листи санкција док смо ми на власти (ВИДЕО)

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је данас у Требињу да се предсједник Републике Српске неће наћи ни на каквој листи санкција док је ова власт у Мађарској.
Петер Сијарто - Фото: РТРС
Петер СијартоФото: РТРС

Сијарто је рекао да они који мисле да на Балкану било шта може да се ријеши санкцијама, појма немају о Балкану.

- Они који желе да се уведу санкције у региону западног Балкана, они се праве као важни на тај начин да покрију колико им је непознаница овај регион. Ти људи су непособни да поштују вољу народа који живе на Балкану - рекао је Сијарто у оквиру сесије "Енергетска стабилност и енергетска независност у региону" на Самиту енергетике.

Навео је да лидери на Балкану, као што је Додик, нису на лотоу добили награду да буду предсједници него су побиједили на изборима.

- Већина гласача је одлучила да Додик буде предсједник. Мислим да је обавеза свакога да прихвати и поштује ту одлуку и избор. Можете да га волите или да га не волите. Можете и нас да волите и не волите, али били су избори који су донијели резултет - рекао је Сијарто.

Према његовим ријечима, они који желе да се против Додика уведу санкције и да се он нађе на листи санкционисаних особа, они не желе да испоштују вољу грађана Српске.