latinica  ћирилица
22/03/2023 |  17:51 ⇒ 23/03/2023 | 07:38 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Гутерес: Сарадња институција у БиХ са УН веома добра (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у Њујорку са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом.
Цвијановић и Гутерес - Фото: РТРС
Цвијановић и ГутересФото: РТРС

На састанку је оцијењено да је сарадња институција у БиХ са Уједињеним нацијама веома добра, те истакнут значај заједничког дјеловања са циљем превазилажења изазова са којима се суочава савремени свијет.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Овом приликом, српски члан и предсједавајућа Предсједништва упознала је саговорника о актуелним политичким приликама у БиХ, процесом формирања власти, као и додјелом кандидатског статуса за чланство у ЕУ.

Указала је на важност интензивирања дијалога домаћих политичких актера са циљем спровођења важних реформских процеса и даљег напретка на европском путу.

Цвијановићева је изразила пуну опредијељеност ка очувању мира и стабилности, као и досљедном поштовању норми и принципа унутрашњег и међународног права од стране свих релевантних актера у БиХ.

Цвијановићева је данас у Њујорку учествовала на Конференцији о средњорочном прегледу спровођења циљева акције "Вода за одрживи развој" за период 2018-2028. године.