latinica  ћирилица
23/03/2023 |  12:59 ⇒ 13:22 | Аутор: sputniknews.com

Захарова: Нећемо одустати од подршке српском народу - то нам је у крви

Русија ће увијек наставити да подржава српски народ, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV) -
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

По њеним ријечима, Русија је кроз историју Србији увијек пружала руку помоћи, чак и у тешким ситуацијама, односно и када је Русија била на ивици и када се и сама борила за свој опстанак. Баш као и тада, Москва ће и сада наставити да помаже Србији, поручила је Захарова.

- Када ми то нисмо пружили подршку и држави и народу Србије, зар је то икада био случај? Чак и онда када је нама самима било веома тешко, чак и онда када смо се и ми сами борили за опстанак, увијек смо пружали руку помоћи, и од душе и од срца, без обзира на околности. Шта мислите, да ли ћемо сада одустати од овог нашег историјског става подршке српском народу? Не, нећемо одустати, јер је то у нашој крви, у нашој души - казала је Захарова на недјељном брифингу, одговарајући на питање новинара РТ Балкан.

Како је додала, најбитније је да без обзира на историјске чињенице и "велики број некада чудних политичких изјава различитих функционера", руска страна зна да српски народ веома цијени њен став.

- Они веома добро осјећају народ наше земље. Заједно смо прошли кроз велики број искушења, заједно смо се борили против доста тога, као што и данас настављамо да радимо. За нас тај став није само принципијелан, већ је утемељен на историјским чињеницама. Политичка коњуктура, као што знате, она заиста постоји и у другим земљама, али неке ствари су за нас принципијелне и не могу бити заборављене нити се могу тумачити другачије него што би требало - поручила је она.