latinica  ћирилица
24/03/2023 |  16:55 ⇒ 26/03/2023 | 10:15 | Аутор: СРНА

Човић о прекиду комуникације са дипломатама: Свако има право доносити одлуке за себе

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је данас у Мостару поводом одлуке Владе Републике Српске о прекиду комуникације са америчким и британским дипломатама у БиХ - да свако има право доносити одлуке за себе.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

- То је јасан став једне институције или једног појединца. Свако има право доносити такве одлуке за себе - рекао је Човић.

Према његовим ријечима, такве одлуке не умањују капацитет БиХ да сарађују са свим институцијама и акредитованим у БиХ без обзира шта је од интеграционих процеса данас приоритет.

- Ми ћемо наставити даље. Ја лично имам право рећи да не желим са неким радити - навео је Човић на конференцији за новинаре у Мостару.

Човић је рекао да је лидер СНСД-а Милорад Додик партнер на нивоу Савјета министара и да ће сарадња бити настављена како би Савјет министара и законодавна власт што боље функционисали.

- Са нама је потписао документе и ми ћемо наставити радити како би Савјет министара и законодавна власт што боље функционисали. Имамо пуно планова и договорили смо да ће идуће седмице имати заједнички састанак са представницима странака које предводи СНСД и са странкама ова два блока који су овдје да би покушали отклонити препреке које су нам на путу и да би Савјет министара и парламент БиХ још успјешније функционисали - навео је Човић, одговарајући на питање новинара да ли је данас реално да Кристијан Шмит смијени предсједника Српске Додика.

Предсједник СДП-а Нермин Никшић рекао је да се нада да су власти у Републици Српској свјесне тежине своје одлуке у вези са дипломатама, али да та одлука нема тежину када ријеч о БиХ.

- Ми ћемо додатно интегрисати активност. Савјет министара је убацио у пету брзину и ради - рекао је Никшић.