latinica  ћирилица
25/03/2023 |  20:21 ⇒ 21:38 | Аутор: СРНА

Начелник Брода угостио Милановића уочи 31. године од злочина над Србима у Сијековцу

Начелник општине Брод Зоран Видић из СДС-а угостио је данас хрватског предсједника Зорана Милановића у бродском засеоку Мочила, дан уочи обиљежавања 31 године од злочина над српским цивилима у Сијековцу који су починиле регуларне оружане снаге Хрватске и паравојне муслиманско-хрватске јединице из БиХ.
Зоран Видић угостио Милановића - Фото: СРНА
Зоран Видић угостио МилановићаФото: СРНА

Видић је два сата разговарао са Милановићем засеоку Мочила и то само 500 метара од куће Миље Зечевић из Сијековца, којој су 26. марта 1992. године на кућном прагу убијени синови Милан, Васо, Петар и супруг Јован.

Милановић је данас боравио у Дервенти на окупљању припадника 103. бригаде Хрватског вијећа одбране коју је одликовао, што је наишло на бројне осуде у Републици Српској, а СДС и ПДП су за све оптужили власти Републике Српске.

О састанку начелника Брода и хрватског предсједника у близини куће мајке хероја и мјеста српског покоља из СДС-а и ПДП-а за сада се нису огласили.

У Сијековцу ће сутра бити обиљежено 31 година од злочина над српским цивилима у овом селу који су починиле оружане снаге из Хрватске и паравојне муслиманско-хрватске јединице из БиХ.