latinica  ћирилица
26/03/2023 |  13:18 | Аутор: СРНА

Епископ Фотије: Не прихватати нехришћанске и неправославне каноне

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије позвао је данас вјернике да не прихватају нехришћанске и неправославне каноне које западни свијет покушава да наметне у просвјети, информативном свијету и у систему вредновања живота.
Епископ Фотије - Фото: РТРС
Епископ ФотијеФото: РТРС

Епископ Фотије је у бесједи, након свете литургије у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зворнику, рекао да све државне институције, поготово просвјета која води бригу о младима, не прихватају тај западни канон који је отуђен од породице и православља.

- Морамо у молитви Богу тражити рјешења и супростављати се тенденцијама да нам отму нашу имовину, јер без имовине, нема државе -  рекао је епископ Фотије и додао да се води велика битка и за очување Косова и Метохије у којој српски народ треба да буде сабран и јединствен у молитвама.

Он је нагласио да православни вјерници требају да буду свједоци вјере у Исуса Христа и свих плодова вјере која проповиједа да је благословен онај који слуша ријеч Божију.

Напомињући да је средина васкршњег поста, епископ Фотије је рекао да ће вјерници након поста дочекати велики празник Васкрс продуховљени и молитвено и духовно обновљени.

- Зато, будимо мудри да се одржимо, а то можемо молећи се и вјерујући у Бога - рекао је владика Фотије.