latinica  ћирилица
27/03/2023 |  07:52 ⇒ 07:53 | Аутор: РТРС

Почиње анкета о употреби информационо-комуникационих технологија у предузећима

Републички завод за статистику од данас ће спроводити анкету о употреби информационо-комуникационих технологија у предузећима на подручју Српске, на узорку од 926 пословних субјеката.
Завод за статистику Републике Српске - Фото: РТРС
Завод за статистику Републике СрпскеФото: РТРС

Циљ ове статистичке активности је добити податке о заступљености и кориштењу информационо-комуникационих технологија у пословним субјектима у Републици Српској, саопштено је из Завода за статистику.

- Подаци добијени овим истраживањем могу послужити као добра основа за планирање даљег развоја информационо-комуникационих технологија и представљају важан извор за спровођење политике у области информационог друштва у Републици Српској - наведено је у саопштењу.

Анкетирање се реализује на узорку од 926 пословних субјеката из Републике Српске, при чему су ангажовани овлаштени анкетари Завода, који ће интервјуисање обављати телефонским путем.

Прикупљени подаци су строго повјерљиви и биће кориштени искључиво за статистичке сврхе, а у складу са Законом о статистици Републике Српске.

Из Завода за статистику су позвали пословне субјекте који су изабрани узорком да прихвате сарадњу, те дају одговоре овлаштеним анкетарима Завода и тако допринесу успјеху истраживања и квалитету резултата.

Анкета о употреби информационо-комуникационих технологија представља редовно истраживање на узорку које се спроводи у годишњој динамици.