latinica  ћирилица
29/03/2023 |  09:49 ⇒ 09:51 | Аутор: РТРС

Срби за Србе - свака помоћ добродошла (ВИДЕО)

Саша Вигњевић из организације Срби за Србе рекао је да сви који желе да помогну рад ове организације могу да се информишу и контактирају их путем друштвених мрежа или мејла, додајући да је свака помоћ добродошла.
Саша Вигњевић - Фото: РТРС
Саша ВигњевићФото: РТРС

Вигњевић је у Јутарњем програму РТРС-а најавио одржавање донаторских вечери у Републици Српској.

- Покушаћемо да окупимо што више привредника из Српске. Прво донаторско вече требало би да буде одржано средином маја у Требињу, сљедеће у Бијељини и вјероватно још једно до краја године на некој другој локацији - рекао је он.

Вигњевић је најавио да ће на празник Цвијети у дворани Борик у Бањалуци бити одржана велика смотра фолклора "Фолклор из блока", додајући да ће и ове године бити одржани турнири "Тројка из блока".

Он је навео да организација Срби за Србе биљежи највећи прилив донација током децембра.

- Трудимо се да већину грађевинских радова изводимо током љета, а усељење и намјештање пред крај године. У децембру биљежимо прилив средстава колико у другом кварталу године. Имамо разумијевање радника и добављача да им за радове током љета или јесени платимо у децембру - рекао је Вигњевић.

Он је истакао да је основно начело ове организације транспарентност, додајући да су на сајту доступни сви подаци о уплатама и утрошку средстава.