latinica  ћирилица
29/03/2023 |  12:22 ⇒ 14:24 | Аутор: РТРС

Вишковић: Даље побољшање положаја пензионера један од приоритета

Предсједник Владе Републике Српске Радована Вишковића разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Удружења пензионера Републике Српске Ратком Трифуновићем и директором Фонда ПИО Младеном Милићем.
Радован Вишковић и Ратко Трифуновић - Фото: РТРС
Радован Вишковић и Ратко ТрифуновићФото: РТРС

На састанку су размотрене мјере подршке Владе за побољшање положаја најстарије популације, те истакнуто да ће Влада, у зависности од буџетских могућности, настојати да даље ради на побољшању положаја пензионера након што су пензије у посљедњих годину дана увећане за 27,5 одсто, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Вишковић је нагласио да даље побољшање положаја пензионера остаје једна од приоритета, наглашавајући да је, у сарадњи и координацији сарадњи са Удружењем пензионера, од 2018. године до данас значајано побољшан њихов материјални положај, на што указује податак да су у том периоду пензије увећане за близу 50 одсто.

Трифуновић је истакао да су задовољни односом Владе према најстаријој популацији и динамиком повећања издвајања за пензионере, подсјетивши да су пензије посљедње пут увећане почетком ове године и то за 13,5 одсто.