latinica  ћирилица
29/03/2023 |  16:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Изазови изискују да се ујединимо

Изазови са којима се суочавамо на глобалном нивоу изискују да се ујединимо, поручио је данас предсједник Србије Александар Вучић у обраћању на онлајн Самиту за демократију на којем учествује на позив предсједника САД Џозефа Бајдена.
Александар Вучић (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC) -
Александар Вучић (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC)

Вучић је рекао и да је сукоб у Украјини поново на свјетло дана изнио неопходност универзалног и непоколебљивог поштовања међународног права и да ће Србија наставити да заговара досљедно поштовање неселективне примјене тих одредби и принципа.

- Принципи поштовања људских права, владавине права и међународног поретка заснованог на правилима, треба да пренесе и поштује свако од нас. Актуелни сукоб у Украјини је, поново, на свјетло дана изнио апсолутну неопходност универзалног и непоколебљивог поштовања међународног права од стране свих. Република Србија ће наставити да заговара досљедно поштовање неселективне примјене тих одредби и принципа - истакао је Вучић.

Око 120 лидера из цијелог свијета, међу којима и предсједник Србије, позвано је да ове недјеље учествује на другом Самиту за демократију.