latinica  ћирилица
31/03/2023 |  12:32 ⇒ 12:34 | Аутор: sputniknews.com

Потписана три меморандума о сарадњи Србије и Сјеверне Македоније (ВИДЕО)

Три меморандума о разумијевању која ће унаприједити сарадњу између Владе Србије и Владе Сјеверне Македоније потписана су данас у присуству премијерке Србије Ане Брнабић и премијера Сјеверне Македоније Димитра Ковачевског.
Потписивање споразума (Фото: TANJUG/ PREDRAG MITIĆ/bs) -
Потписивање споразума (Фото: TANJUG/ PREDRAG MITIĆ/bs)

Министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић и министар унутрашњих послова Сјеверне Македоније Оливер Спасовски потписали су Меморандум о разумијевању између Владе Србије и Владе Сјеверне Македоније о мјерама за унапређење кретања људи и робе преко заједничке државне границе.

Министарка рударства и енергетике Србије Дубравка Ђедовић и министар економије Сјеверне Македоније Крешник Бектеши потписали су Меморандум о разумијевању између Владе Србије и Владе Сјеверне Македоније о сарадњи у области рударства и енергетике.

Министар грађевинарства Горан Весић и министар за транспорт и везе Сјеверне Македоније Благоје Буцварски потписали су Меморандум о разумијевању "Пројекат ЕТС - успостављање интероперабилног електронског система наплате путарине".

Брнабићева је раније данас дочекала свог колегу из Сјеверне Македоније испред Палате Србија, уз оркестар почасне Гарде Војске Србије и интонирање химни двеју земаља.

Ковачевски се претходно састао са предсједником Србије Александром Вучићем.