latinica  ћирилица
31/03/2023 |  16:31 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Милићи: 90 нових радних мјеста у фабрици вриједној 2,2 милиона КМ (ФОТО/ВИДЕО)

​Начелник општине Милићи Марко Савић данас је, у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића, предао власнику фирме Див трејд - Бирач Зорану Кнежевићу из Бачке Паланке кључеве фабричке хале у Индустријској зони Подгора.
Вишковић - Кнежевић - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић - КнежевићФото: Уступљена фотографија

Ово је најважнији пројекат на подручју ове локалне заједнице вриједан 2,2 милиона КМ који ће омогућити отварање 90 нових радних мјеста.

Вишковић је изразио задовољство што се отварају нова радна мјеста у реалном сектору, захваливши Покрајинској влади Војводине која је заједно са Владом Републике Српске и општином Милићи издвојила средства да хала за производни погон буде саграђена.

Он је истакао да ће Кнежевић већ од понедјељка поставити опрему и запослити 90 радника, што је велики бенефит не само за Милиће, већ и за Републику Српску.

- Објекат нисмо градили, а да не знамо за кога градимо. Прво смо нашли Кнежевића који је рекао да дио производње жели да пренесе у Републику Српску тако да није ништа непознато и експериментално него је ријеч о сигурном привреднику значајном у Србији - рекао је Вишковић, појашњавајући да је хала намјенски изграђена.

Савић изразио је задовољство што је церемонија уручивања кључева управо на Дан општине Милићи - 31. марта, истичући да је ријеч о најважнијем пројекту који се реализује на подручју ове локалне заједнице.

- Нова радна мјеста су услов останка и опстанка људи у овој локалној заједници. Захвалио бих свим људима који су помогли да имамо овај објекат у Индустријској зони Подгора, прије свега Влади Републике Српске на челу са премијером Вишковићем који су уложили укупно 1,2 милиона КМ у изградњу ове хале као и предсједнику покрајинске Владе Војводине Игору Мировићу која је донирала око пола милиона КМ - рекао је Савић.

Савић је навео да је општина Милићи у овај пројекат уложила 500.000 КМ, изразивши захвалност што је инвеститор Кнежевић одлучио да покрене постројење у овој локалној заједници.

Предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић изразио је задовљство што је заједничким финансијским средствима изграђено постројење у Милићима, што је омогућило привреднику из Бачке Паланке да покрене постројење и запосли 90 људи.

Мировић је рекао је да је ово примјер вишегодишње добре сарадње Поркајинске владе и Владе Републике Српске.

- То значи да ће људи остајати у Милићима и да неће бити миграција према Новом Саду и Београду те се на тај начин и кроз нове пословне аранжмане очувати општина и градити нови погони. Ово је примјер вишегодишње добре сарадње Поркајинске владе Војводине и Владе Републике Српске - рекао је Мировић.

Мировић је захвалио за награду "Златни грб општине" са признањем "Повеља општине" који су му данас уручени у Милићима.

- Овај дан носим у срцу као веома значајан за мене и све грађане ове локалне заједнице - рекао је Мировић.

Кнежевић је рекао да фирма Див трејд постоји од 1998. године и бави се производњом џамбо врећа.

- Извозимо претежно неких 70 одсто производње у ЕУ и Русију. Наш главни купац у Републици Српској је Алумина, што је и разлог због чега смо одлучили да се овдје позиционирамо како би радили и за тржиште у БиХ - рекао је Кнежевић.

Он је навео да је планирано да ова фирма запосли по 45 радника у двије смјене и да на мјесечном нивоу произведе 20.000 врећа.

- Већ идуће седмице почињемо пребацивати машине и настојаћемо да производњу покренемо што прије - додао је Кнежевић.

Општина Милићи данас обиљежавају Дан општине - 31. марта, а Вишковић је положио вијенац палим српским борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату на Централном споменику у Парку великана.