latinica  ћирилица
01/04/2023 |  20:41 ⇒ 20:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Српска листа: Приштина хоће да изазове инциденте пред наставак преговора у Бриселу

Српска листа саопштила је да су привремене власти у Приштини данас ухапсиле Србина из Зубиног Потока и без иједног доказа га оптужиле за тешка кривична дјела, у намјери да пред наставак преговора у Бриселу изазову реакцију српског народа на сјеверу КиМ настављајући да га малтретирају.
Сјеверна Митровица - Фото: ТАНЈУГ
Сјеверна МитровицаФото: ТАНЈУГ

- Куртијев режим до сада није ријешио ниједан напад на Србе, а којих је било на десетине, али када треба прогонити Србе без доказа ту дјелује под хитно. Очигледно да је његова намјера да изазове хаос, а ситуација на терену говори да није далеко од тога - наводи се у саопштењу Српске листе.

Како додају из Српске листе, од скоро Приштина, у намјери да обмане јавност иде корак даље, па се и у случајевима када су оштећени Срби, као осумњичени неосновано хапсе Срби и покушава да се спинује реалност на терену и скривају прави кривци за напад на Србе и српску имовину.

Из такозване косовске полиције су раније за Танјуг рекли да су данас у Косовској Митровици, у оквиру, како су навели, "борбе против организованог криминала", ухапсили М.Б. (1987) српске националности, за кога се сумња да је пре две вечери запалио аутомобиле у Зубином Потоку који су регистровани на тзв. косовске таблице "РКС".