latinica  ћирилица
10/04/2023 |  15:13 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Видовић: У буџету Српске нема никаквих проблема; Опозиција обмањује народ (ВИДЕО)

У буџету Републике Српске нема никаквих проблема и они који шире гнусне лажи обмањују грађане, рекла је за РТРС министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, реагујући на изјаве лидера ПДП-а Бранислава Бореновића, који је на конференцији за новинаре у Бањалуци, рекао да је у буџету Српске несташица новца.
Зора Видовић - Фото: РТРС
Зора ВидовићФото: РТРС

- Све и једна буџетска обавеза се исплаћује на вријеме, чак и прије времена. Тако је и са пензијама, које су требале бити исплаћене данас, али су исплаћене 6. априла због викенда. Примјера ради 15, 16. и 17. по календару исплаћујемо сва социјална и борачка давања, те и она за незапослене породице са четверо и више дјеце. С обзиром да је то викенд и Ускрс, ми ћемо сутра извршити исплату свих социјалних давања по свим основама. Буџет нема апсолутно никаквих проблема - рекла је Видовићева.

Како она додаје, много је ружно вршити овакву кампању, те презентовати нешто што није тачно.

Видовићева је нагласила да сви корисници буџета знају када се врше исплате.

- Заиста не могу да вјерујем да неко из опозиције, поготово из ПДП-а и СДС-а прича о задужењима. Садашње задужење је најмање задужење од кад Република Српска постоји. Непоштено је оно што они причају, с обзиром колика су дуговања била када су они били на власти - одговара Видовићева на оптужбе опозиције

Када је ријеч о посјети премијера Републике Српске Радована Вишковића Кини, Видовићева додаје да је његова посјета од велике важности данас, када се сви окрећу према Кини.