latinica  ћирилица
19/04/2023 |  15:06 ⇒ 16:42 | Аутор: РТРС

Посланици из Српске напустили сједницу Представничког дома

Посланици странака из Републике Српске напустили су сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ због чињенице да су бошњачке странке потписале заједничку изјаву која се тиче имовине Српске, те понашања предсједавајућег Представничког дома Дениса Звиздића на данашњој сједници.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: СРНА

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сања Вулић рекла је за РТРС да је Звиздић током дискусије прекидао посланика СНСД-а Милорада Којића, док је другим посланицима дозвољавао да му добацују и да га прекидају.

- Ово што смо данас доживјели ми Срби из Републике Српске је крајње недопустиво. Невјероватан је однос предсједавајућег Дома према посланику који је у истом рангу као предсједавајући. Кренули су ђоном на Србе, конкретно на колегу /Милорада/ Којића и када сам замолила за ред и поштовање у сали, да нам гости не добацују тако погрдно и ружно, непристојоно, предсједавајући је иронично рекао: "Ух'" - истакла је Вулићева.

Клуб СНСД-а најавио је да ће због ових дешавања затражити став Етичког одбора.

Данашња сједница Представничког дома прекинута је одлуком проширеног колегијума, а датум одржавања нове биће накнадно објављен.

Подсјећамо, чланови Предсједништва Денис Бећировић и Жељко Комшић потписали су заједничку изјаву са предсједницима парламентарних политичким странака из ФБиХ на нивоу БиХ и ентитетском нивоу, а која се тиче имовине.