latinica  ћирилица
20/05/2023 |  11:15 ⇒ 11:16 | Аутор: СРНА

Петковић: ОХР нема надлежност да се бави имовином

Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић изјавио је данас да група коју је окупио ОХР да се бави питањем имовине нема никакву надлежност као што је нема ни Кристијан Шмит.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

- Било каква група у којој се не зна ко су ти такозвани експерти не може бити експертска група, него само група коју формира Кристијан Шмит од себи подобних људи - истакао је Петковић.

Он је поручио да се зна ко су правни експерти у Републици Српској.

- То су угледни професори, судије и тужиоци који могу да одговоре на таква питања - рекао је Петковић за Срну и додао то сигурно нису неки непознати ликови који се крију иза лажних идентитета.

Петковић је подсјетио да је питање имовине ријешено Уставом БиХ, али и уставима ентитета.

Поводом изјаве предсједника СНСД-а Милорад Додик да представници СНСД-а на нивоу БиХ неће моћи да гласају за било какав пројекат уколико буде настављена блокада развојних пројеката, Петковић је рекао да су, према закључцима Народне скупштине Републике Српске, српски представници у заједничким институцијама обавезни да за сваку одлуку затраже мишљење надлежних институција Српске.

- Коалиција, која чини и већину, ни до сада није гласала о било чему, а да то није усаглашено са ставом институција Републике Српске, па ће тако бити и од сада - закључио је Петковић.