latinica  ћирилица
23/05/2023 |  10:05 ⇒ 10:32 | Аутор: СРНА

Нешић: Ко стоји иза синхронизованог покушаја разарања Народне скупштине?

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић упозорио је на синхронизован политичко-медијско-финансијски апарат који стоји иза разарања Народне скупштине Републике Српске политичком корупцијом и позвао надлежне органе да испитају елементе корупције у "прелијетању" народних посланика.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Он је изјавио да посљедњих мјесеци настаје нова политичка опција која је, прије формирања иједног општинског одбора, близу формирања клуба посланика у Народној скупштини Републике Српске.

- Госпођа Јелена Тривић је након избора хтјела украјински сценарио - Мајдан у Бањалуци. Зарад њене немогућности да се помири са изборним резултатом није узмицала ни од опасности да због тога удари Србин на Србина - указао је Нешић, који је лидер ДНС-а.

Након што није успјела да одузме народу демократску одлуку на улици, истакао је он, прибјегла је отимању и пљачки демократске воље народа.

Према његовим ријечима, њој и њеним спонзорима и помагачима Народна скупштина није свето мјесто настанка Републике Српске, него пијаца.

- Као бившем полицајцу и као министру безбједности намећу ми се логична питања, а прво је шта је то што везује господина Жељка Дубравца, госпођу Тривић и господина Александра Трнинића? Ако узмемо да је Дубравац гласао за успостављање ове власти, Јелена Тривић тврдила да је власт нелегална, а Трнинић гласао против ње, поставља се питање који то интерес везује њих троје? - навео је Нешић у писаној изјави.

Основано је тврдити, каже он, да је то лични интерес и ништа друго.

- Како се то лични интерес очитава него кроз материјалну корист? Логично је да материјалну корист прате нека средства. Та средства долазе од негдје и од неког. Ко су ти људи и шта им је крајњи циљ? - упитао је Нешић.

Он је упозорио на синхронизован политичко-медијско-финансијски апарат који стоји иза разарања Народне скупштине политичком корупцијом.

Нешић је нагласио да је од изузетног значаја да се до краја и потпуно јавности каже зашто, ко и чиме унижава институцију Народне скупштине?

- И сам имам довољно сазнања да сам сигуран да истрага која би била иницирана не би остала без резултата. Не могу и не смијем, као министар безбједности, утицати на надлежне органе, али могу, смијем и дужност ми је позвати их да испитају елементе корупције у прелијетању народних посланика - рекао је Нешић.

Он је додао да је свима очигледна срамота људи који собом тргују као "папцима у месари".

- Оно што људи морају видјети и спознати су интереси оних који те "папке" наручују, сијеку и пакују - рекао је Нешић.