latinica  ћирилица
23/05/2023 |  16:39 | Аутор: СРНА

Ружичић: Власнику бензинске пумпе биће испостављен рачун од уклањања изливене нафте

Власник напуштеног објекта бивше бензинске пумпе у Језеру гдје се усљед поплава највјероватније излила нафта још ништа није предузео, па ће данас бити затражено да то уради неко други, а да се њему испостави рачун, рекла је начелник општине Снежана Ружичић.
Општина Језеро (Фото:С.Ружичић/Facebook) -
Општина Језеро (Фото:С.Ружичић/Facebook)

Ружичићева је напоменула да је власнику напуштеног објекта бивше бензинске пумпе у петак, 19. маја, усмено наложио републички инспектор да уклони изливену мјешавину нафте и воде, али он ништа није урадио, осим што је дрвене чепове које је ставила Републичка управа цивилна заштита на цијеви, из којих се, како се претпоставља, излила нафта, замијенио неким металним.

Она је навела да ће данас послати допис еколошкој републичкој инспекцији гдје ће тражити да они наложе некој сертификованој кући да уклони текућину нафте и воде, а да се власнику напуштеног објекта бивше бензинске пумпе испостави рачун, јер ништа није предузео.

- Нама је у четвртак и петак долазила републичка инспекција и њему је у петак наложено да уклони ту мјешавину нафте и воде, али до данас ништа није урадио. Видно је да има текућине коју очигледно земља не може да упије вјероватно због те масноће, нафтних деривата - рекла је Ружичићева за Срну.

Она је додала да је у петак на терену био и предсједник локалног Спортско-риболовачког друштва, који је ту примијетио угинуће пужева.