latinica  ћирилица
23/05/2023 |  19:53 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Руска газета: Путин захвалио Додику на неутралном ставу о Украјини

Односи Русије и Републике Српске се успјешно развијају, о чему свједоче показатељи трговинског промета, пише Руска газета.
Руска газета о сусрету Додика и Путина (фото: rg.ru) -
Руска газета о сусрету Додика и Путина (фото: rg.ru)

Осим тога, републичке власти показују уздржаност по питању сукоба у Украјини и само такав став може допринијети његовом рјешавању.

Предсједник Русије Владимир Путин разговарао је о томе са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Њихов састанак је одржан у уторак у Кремљу.

- Захвални смо вам на вашем неутралном ставу о догађајима у Украјини. Само такав став може довести до неке врсте позитивне одлуке. Али у сваком случају, захвални смо вам на вашој уздржаности - рекао је руски лидер.

Он је скренуо пажњу и на то да се односи Русије и Републике Српске успјешно развијају.

- Током протекле године видјели смо пораст трговинског промета. У апсолутном износу, наравно, мали је, али је тренд добар – 57 одсто - рекао је Путин и додао да тај тренд треба задржати.

Руски лидер је указао на заинтересованост партнера у Републици Српској за рад са руским компанијама у различитим областима и изразио наду да ће "тако бити", поготово што за то постоје "одговарајући алати".

- Знам и да хиљаде школараца у Републици Српској учи руски језик, а интересовање за руски језик и руску културу се одржава на државном нивоу, на чему смо вам и ми веома захвални - додао је Путин.

Извор: Руска газета