latinica  ћирилица
23/05/2023 |  21:14 ⇒ 21:17 | Аутор: sputniknews.com

Додик: Не можемо да будемо дио табора НАТО против Русије

Не можемо да будемо дио табора НАТО против Русије, они су вјежбали на нама и нанијели велику штету српском народу, изјавио је у интервјуу за Спутњик предсједник Републике Српске Милорад Додик, послије разговора са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.
Милорад Додик -
Милорад Додик

- Како да објаснимо родитељима Милице Ракић да нема везе што су нас убијали. Не можемо да будемо дио НАТО-а. Они су бомбардовали Србију. Ми смо Срби, не можемо да прихватимо да будемо дио тих снага и да будемо дио НАТО - рекао је Додик.

Говорећи о санкцијама Русији, Додик је изјавио да БиХ није донијела ниједну одлуку о увођењу санкција Русији управо захваљујући Републици Српској.

- Изјаве Бошњака из Сарајева нису важне, нема легитимне одлуке о санкцијама. Ми им се нећемо придружити, као што се нисмо придружили ни до сада. Настављамо да водимо политику несврставања по том питању - рекао је Додик одговарајући на питање о потенцијалном увођењу санкција Русији од стране БиХ.

"Запад би да гаси све медијске куће које им не одговарају"

- Америка, која се бори за слободу медија, сада уводи санкције медијским кућама. На Балкану има мало информативног програма о Русији. Американци и Запад имају пуно својих медија, а Русија само Спутњик. Сада би да гасе све медијске куће које њима не одговарају - одговорио је Додик на питање о цензури руских медија на Балкану и у Европи.