latinica  ћирилица
24/05/2023 |  13:30 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Додик и Цвијановићева честитали славу Града Бањалука

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку грађанима и руководству Града Бањалука поводом Спасовдана - крсне славе овог града.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Фото: Борислав Здриња) -
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Фото: Борислав Здриња)

- Поводом Спасовдана - крсне славе Града Бањалука, упућујем најсрдачније честитке грађанима и руководству Града, са жељом да у здрављу и весељу, достојанствено прославимо овај велики празник његујући културно-историјско насљеђе српског народа кроз обичаје и традицију - навео је Додик у честитки.

Он је истакао да је Бањалука оправдано стекла статус административног, туристичког, спортског и културног центра, чији даљи напредак свакодневно треба развијати на општу друштвену корист свих њених грађана.

- Вјерујем да ће градска власт уз помоћ републичких институција, на локалном и регионалном нивоу, наставити креирати и реализовати бројне програме и идеје које ће несебично и истрајно јачати нашу Бањалуку - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је грађанима и руководству Бањалуке славу града, са жељом да празник прославе у миру, срећи и благостању.

Цвијановићева је изразила увјерење да ће највећи град Републике Српске, заједно са републичким институцијама, искористити све потенцијале и ресурсе и наставити путем развоја, на добробит и задовољство њених становника и Републике Српске.

- Желим да године које предстоје буду у знаку просперитета, а овај велики празник у духу заједништва и поштовања наше богате традиције - нагласила је Цвијановићева у честитки поводом славе града.