latinica  ћирилица
24/05/2023 |  14:08 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Каран уручио 25 нових службених возила за рад полицијских службеника (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран уручио је данас у Бањалуци 25 нових службених возила за рад полицијских службеника.
МУП Српске,  25 нових службених возила - Фото: РТРС
МУП Српске, 25 нових службених возилаФото: РТРС

Каран је истакао је да МУП Републике Српске заједно са Владом Републике Српске обезбиједило ова службена возила како би полицијски службеници могли ефикасније обављати своје послове и задатке у складу са законом.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

- Mинистарство je у посљедњих пар година у процесу опремање, што је уз обуку и подмлађивање кадра једно д стратешких праваца МУП-а - рекао је Каран и истакао да је Влада Републике Српске за опремање МУП-а у посљедњем периоду издвојила око 150 милиона конвертибилних марака, што се огледа у изградњи нових објеката на подручју свих полицијских управа, новим униформама, радарским системима широм Републике Српске, опремању Специјалне антитерористичке јединице и Јединице Жандармерије и друго.

Када је ријеч о подмлађивању МУП-а, Каран је истакао да МУП тренутно има око 500 нових кадета од којих су неки већ завршили приправнички стаж.

Такође је подсјетио да је актуелан конкурс за упис кадета на Полицијску академију, као и промоција Средње школе унутрашњих послова која би требала да са овом школском годином, у септембру, прими прву класу.

Уручењу возила данас је присуствовао и директор полиције Синиша Кострешевић.