latinica  ћирилица
24/05/2023 |  14:21 | Аутор: СРНА

Нешић: Ником не смије бити угрожена безбједност

Министра безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је данас у Сарајеву, поводом пријетњи српским посланицима у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, да безбједност БиХ не смије бити угрожена никоме.
Ненад Нешић - Фото: СРНА
Ненад НешићФото: СРНА

Одговарајући на питање о допису Посланичког клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ којим се тражи спровођење истраге о озбиљности пријетње коју је на претходној сједници Представничког дома предсједавајући овог дома Денис Звиздић упутио српским посланицима, Нешић је новинарима рекао да је допис упутио директору Дирекције за координацију полицијских тијела /Мирсаду/ Вилићу који треба да провјери те наводе.

- Вјерујем да ће господин Вилић и Дирекција за координацију полицијских тијела предузети одговарајуће мјере и радње. Желим да поручим да безбједност не смије бити угрожена никоме у БиХ! - нагласио је Нешић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић изјавила је раније Срни да је Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ дјелимично уважио захтјеве овог клуба и предузео затражене мјере обезбјеђења.

- Било какво непоштовање у наредном периоду посланика из Републике Српске захтијеваће некомпромисне мјере. Пријава коју смо поднијели је у процедури и формално-правно смо учинили све да осигурамо да се поштују процедуре и дигнитет посланика - нагласила је Вулићева.

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић одлучио је да данас појача мјере обезбјеђења испред зграде Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву, гдје се одржава сједница Представничког дома.

Раније је Вулићева упутила иницијативу Нешићу у којој тражи спровођење истраге о пријетањама српским посланицима које је предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић изнио 19. априла на сједници овог дома.