latinica  ћирилица
24/05/2023 |  15:34 | Аутор: РТРС

Љекари Болнице "Србија" на едукацији у УКЦ-у Српске

Универзитетско-клинички центар Републике Српске посјетило руководство ЈЗУ Болница "Србија" из Источног Сарајева и љекари конзервативних грана ове здравствене установе, саопштено је из УКЦ-а Српске.
УКЦ Српске посјетило руководство ЈЗУ Болница Србија из Источног Сарајева (Фото: УКЦ Српске) -
УКЦ Српске посјетило руководство ЈЗУ Болница Србија из Источног Сарајева (Фото: УКЦ Српске)

Том приликом одржан је радни састанак са генералним директором УКЦ-а Српске професором доктором Владом Ђајићем, начелником Клинике интензивне медицине за нехируршке гране професором доктором Пеђом Ковачевићем, као и љекарима ове Клинике.

На састанку се разговарало о јачању капацитета лијечења нехируршких критично обољелих пацијената у Болници "Србија".

Поред тога, усаглашени су наредни кораци и планови едукације особља Болнице "Србија" у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ-а Српске која је једина таква организациона јединица на простору цијеле БиХ која се бави лијечењем критично обољелих нехируршких пацијената, те се издваја по савременом простору, најмодернијој опреми и изузетно стручном кадру.

Из УКЦ-а Српске наводе да у наредним мјесецима очекујемо прве љекаре из Болнице "Србија" на едукацији.

Након састанка уприличен је обилазак Клинике интензивне медицине за нехируршке гране како би се гости упознали са капацитетима и најновијом софистицираном медицинском опремом.

- Поносни смо што смо као највећа здравствена установа у Републици Српској такође и научно наставна база, а наши медицински професионалци су ангажовани да колегама из других здравствених установа преносе своја знања и вјештине како би наш здравствени систем био све јачи - истичу из УКЦ-а Српске.