latinica  ћирилица
24/05/2023 |  15:40 | Аутор: РТРС

Притвор за два лица осумњичена за искориштавање дјеце за порнографију

Основни суд у Бијељини одредио је једномјесечни притвор лицима чији су иницијали Ш.Б. и Љ.Ј, осумњиченима за искориштавање дјеце за порнографију, објавило је бијељинско Окружно јавно тужилаштво.
Основни суд у Бијељини (Фото: pravosudje.ba) -
Основни суд у Бијељини (Фото: pravosudje.ba)

За лице Ш.Б. је наведено да је од 1. октобра 2020. године до 28. јуна 2022. године починило кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Притвор му је одређен због основане бојазни да би боравком на слободи могло да омета истрагу утицајем на свједоке и уништавањем доказа.

За лице Љ.Ј. је наведено да је у од 1. јануара 2021. године до 28. јула 2022. године починило кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију.

Притвор му је одређен због основане бојазни да би боравком на слободи могло да омета истрагу утицајем на свједоке и уништавањем доказа.

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске ухапсили су јуче девет лица због сумње да су у претходном временском периоду извршила кривична дјела искриштавање дјеце за порнографију, прање новца и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је данас из МУП-а.

Оперативну акцију "Систем 2023" су реализовали полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције у сарадњи са припадницима полицијских управа Бијељина, Добој и Бањалука.