latinica  ћирилица
24/05/2023 |  22:27 ⇒ 22:46 | Аутор: РТРС

Нешић: Политичка сцена Републике Српске мора се уредити законски (ВИДЕО)

Политичка сцена Републике Српске мора се законски уредити и тиме спријечити злоупотреба освојених посланичких мандата од стране прелетача, рекао је за Телеринг министар безбједности у Савјету министара, Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Коментарушићи преласке појединих политичара у странку Јелене Тривић, Нешић сматра да то нису учинили ради друштвеног, већ личног интереса.

Нешић, каже, очекује и да надлежне службе истраже како и на који начин функционише партија Јелене Тривић, с обзиром да није парламентарна и да нема примања из буџета, појашњава Нешић.

- При том, има одређена средства за која нико не зна којег су поријекла. Вријеме је да госпођа Јелена Тривић објасни одакле јој новац. У тој посланичкој групи имате - Дубравца који је подржао Владу, гласао за СНСД-овог делегата, био кандидат за извршног дирекора у Аутопутевима и захтијевао да се постави што прије. Други посланик Александар Трнинић је гласао против Владе Републике Српске, а гласао је за кандидата опозиције за избор делегата у Дому народа ПС БиХ. Њих двојица признају легитимност избора, а Јелена Тривић каже да су изборни резултати нелегитимни. Дакле, три различите особе. Шта њих може ујединити? Па, лични интерес. Како се остварује? Па, кроз материјална добра - каже Нешић.