latinica  ћирилица
25/05/2023 |  12:56 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

Нешић осудио напад на чланове КМФ Радник: Адекватно санкционисати починиоце

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић најоштрије је осудио физички напад на чланове КМФ Радник из Бијељине који се десио у Мостару током јучерашње утакмице у футсалу између бијељинске и екипе Мостар Стари Град, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Том приликом бачен је сузавац и нападнута екипа из Бијељине, а двојица представника КМФ Радник претучена и превезена у болницу гдје им је указана помоћ, наводи се у саопштењу.

Нешић тражи од надлежних полицијских и правосудних институција да проведу истрагу и адекватно санкционишу починиоце напада.

Посебно из разлога што постоји сумња да је напад био и на националној основи, односно због натписа који су били на ћирилици, те чињенице да су се у кратком времену десили и напади на повратнике и цркву у Мостару, што је уз овај немили догађај изазавало узнемирење код Срба који живе у овом граду, наводи се у саопштењу.

Нешић је похвалио брзу реакцију полиције на терену, али и реакцију гледалаца мостарске екипе који су покушали да заштите чланове екипе из Бијељине, а због тога су касније и сами нападнути од ове групе вандала.

Подсјетимо, двадесетак млађих мушкараца обучених у црне дуксеве са капуљачама преко главе физички су напали чланове бијељинског Клуба малог фудбала Радник МД шоп и употријебили сузавац током утакмице у Мостару.