latinica  ћирилица
25/05/2023 |  14:17 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Акција "Сквер": Претреси на више од 40 локација; Блокирана већа количина новца

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту у оквиру операивне акције "Сквер" и даље проводе претресе на више од 40 локација, а блокирана је већа количина новца, саопштено је из СИПА.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Претреси се врше на подручју Сарајева, Источног Новог Сарајева, Пала и Источног Старог Града и то пословних и стамбених објеката и покретних ствари, као и привремено одузимање документације на више од 40 локација.

- Наведене активности се предузимају због постојања основа сумње да је на подручју Кантона Сарајево и шире, у временском периоду од 2009. године до данас одређена организована група људи, ради стицања противправне имовинске користи, предузимала незаконите радње злоупотребљавајући свој положај и кривотворећи документацију на начин да је фалсификовала власништво над земљиштем, прометовала већим бројем некретнина, којима се на подручју Кантона Сарајево, у складу са важећим законским прописима није могло прометовати, чиме су стекли велику противправну имовинску корист - наглашавају из СИПА.

Наведене радње су од стране чланова групе реализоване уз помоћ и укључивање неколико адвоката и нотара на основу чега су вршени уписи над власништвом других лица која нису стварни власници и такве препродавали трећим лицима.