latinica  ћирилица
25/05/2023 |  16:42 ⇒ 16:46 | Аутор: РТС

Међедовић изборио пласман на Ролан Гарос

Српски тенисер Хамад Међедовић надиграо је Холанђанина Јеспера де Јонга са 2:1 у трећен финалном мечу и изборио пласман у главни жријеб Ролан Гароса. Српски тенисер је до побједе дошао сјајном игром којом је начинио резултатски преокрет и дошао до побједе послије сат и 43 минута игре.
Хамад Међедовић - Фото: РТРС
Хамад МеђедовићФото: РТРС

Међедовић није баш најбоље ушао у меч са Јеспераом де Јонгом и тренутно 195. играчу на листи је дозволио да освоји први сет без изгубљеног гема.

Већ на старту другог сета Међедовић се враћа у игру и остава први брејк да би у самом финишу освојио и други за потврду изједначења у сетовима.

У одлучујућем сету развила се равноправна борба само на почетку да би српски тенисер поновио брејкове на другом и четвртом сервис гему супарника за коначну побједу и пласман у главни жријеб на Ролан Гаросу.

Играч из Новог Пазара се тако први пут у каријери пласирао у главни жријеб неког гренд слем турнира и поред Новака Ђоковића, Ласла Ђереа, Миомира Кецмановића, Душана Лајовића и Филипа Крајиновића представљаће српски тенис у Паризу.