latinica  ћирилица
25/05/2023 |  22:27 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Поносни на рад са најмлађима

Предсједник Кошаркашог савеза Републике Српске Александар Ђурђевић изјавио је вечерас да су у Савезу посебно поносни на рад са најмлађим и најталентованијим, као и на рад са репрезентацијом Српске што свима представља част.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

- У Бијељини се данас окупила репрезентација Републике Српске 2010. годиште која је селектирана претходно на турниру репрезентација подручних одбора, што смо увели као новину, да све наше најталентованије дјечаке и дјевојчице више пута у току године окупљамо да заједно тренирају и да се друже - рекао је Ђурђевић новинарима.

Он је додао да је данашње окупљање и сутрашњи одлазак младих кошаркаша на турнир региона у Крагујевцу круна циклуса једне сезоне за млађе категорије.

- Очекујемо да ће нас све репрезентовати на најбољи начин, да ће се лијепо дружити, да се нико неће повриједити и сигурни смо да је пред њима свијетла спортска будућност - рекао је Ђурђевић.

Селектор 2010. годишта Републике Српске Бојан Гвоздерац навео је да су у Бијељини одржали контролни тренинг на којем је окупљено 14 играча из седам клубова.

- Спремамо се за турнир региона у Србији гдје нас чека пет јаких утакмица, а од дјеце тражим да дају максимум и покажу што најбоље знају, да буду мотивисани, стекну лијепа искуства и да напредују - рекао је Гвоздерац.